Hiihtosuunnistusavaus Ylläksellä maailmancupin yhteydessä

Hiihtosuunnistuskausi 2013-14 avataan komeasti, kun maailmancupin ensimmäinen kierros käydään Ylläksellä 2.-8.12.2013.

Maailmancupin vuoksi perinteiset Ensilumenrastit ovat viikkoa normaalia myöhemmin eli vasta itsenäisyyspäivän jälkeisessä viikonvaihteessa 7.-8.12.2013. Toki suosittu Ensilumenrastien  sprinttiviesti hiihdetään jo torstaina 5.12. heti maailmancupin vastaavan viestin jälkeen Luontokeskus Kellokkaan maastossa Äkäslompolon puolella.

Ensilumen rastien henkilökohtaiset kilpailut käydään Ylläsjärven puolella Iso-Ylläksen hiihtokeskuksessa. Alueella on viimeksi hiihtosuunnistettu joskus parikymmentä vuotta sitten.

Lauantaina 7.12. on pitkien matkojen päivä ja sunnuntaina sprinttipäivä. Kummallekin matkalle Iso-Ylläksen maasto tarjoaa mainiot puitteet.

Hiihtosuunnistusharjoituksia pääsee tekemään jo keskiviikkoillasta 4.12. lähtien, kun Äkäslompolon lämpöladun puoleinen urasto vapautuu maailmancupin osalta. Torstain 5.12. jälkeen Kellokkaan puoleinen uraverkosto on harjoittelukäytössä ja sunnuntain 8.12. jälkeen käytettävissä ovat Iso-Ylläksen urat.

Lapin Suunnistus ry organisoi harjoituskarttojen myynnin ja pyrkii huolehtimaan urien avaamisesta keskiviikkoon 11.12.2013 asti. Urat tietysti ovat vapaasti käytettävissä siitä eteenpäin.