Kiitokset

Hiihtosuunnistuksen Maailman Cupin avaus Ylläksellä on nyt viety päätökseen. Koko ohjelma saatiin viedyksi hienosti läpi ja keskiviikon mitätöityjen tulosten aiheuttaman harmin kuittasi lauantain onnistunut keskimatkan korvaava kilpailu. Myös säiden puolesta kisat onnistuivat, kun kilpailualue oli riittävän korkealla rinteessä.
Ensilumenrastit Maailman Cupin rinnalla keräsivät runsaat 450 osanottajaa.
Haluan kiittää Maailman Cupin joukkueita osallistumisesta Ylläksen avaukseen ja toivotan hyvää jatkoa kauden seuraavilla kierroksilla Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä. Toivotan hyvää kilpailukautta myös Ensilumenrasteissa kautensa avanneille huippu-urheilijoille ja lajimme harrastajille.
Viikon kilpailuohjelma edellytti muutamien henkilöiden – erityisesti ratamestarien ja kelkkamiesten sekä kansallisen valvojan – merkittävää ajankäyttöä ennen kisaviikkoa, jotta kaikki olisi urien, karttojen ja kilpailuohjeistuksen osalta valmista itse tapahtumaviikolle.
Kisojen aikana järjestelyorganisaatio paisui niin, että järjestelyissä oli mukana yhteensä yli 60 henkilöä. Tämä joukko osoitti, että se kykenee järjestämään suuren kansainvälisen tapahtuman. Tapahtuman onnistumiseen vaikutti myös se, että voitiin toimia sekä Luontokeskus Kellokkaan että Ski Resort Ylläksen tiloissa.
Kolarin kunnan taloudellinen tuki oli merkittävä. Kokonaisuutena vaikutelmaksi jäi, että IOF:n suunnitelmissa oleva ”pysyvä” avaus joulukuun alussa Lapissa neljän vuoden välein on mahdollista toteuttaa.
Haluan osoittaa kiitokset yhteistyökumppaneillemme, tulospalvelun toteuttajille ja omalle lappilaiselle talkooväelle panoksestanne kisojen onnistuneen läpiviennin mahdollistamiseksi.

Veli-Markku Korteniemi
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Veli-Markku
Veli-Markku